Början av 2000-talet

-what the afterworld will be saying about these days

Ett bombat sjukhus. En stulen mobiltelefon.

Posted by Pia på onsdag 12 augusti 2009

Finland har en höger-liberal utrikesminister som heter Alexander Stubb. En av de pinsammaste stunderna i sommar var att lyssna på honom när han var sommarpratare i Sveriges radio. Jag hoppas att den intervjun inte längre ligger kvar på nätet. Någonstans.

Idag är han aktuell igen. Kyrkans utlandshjälp bad Stubb resa till Gaza för att ta reda på vad som egentligen hände då deras sjukhus bombades i januari trots att IDF visste var det låg. Detta reagerar Stubb på såhär:

” To be honest, varför ska man promovera Kyrkans liksom utlandshjälp – det är så där att ”en Nokia blev stulen, ska ni göra något?”. De försöker liksom lyfta sitt eget brand, that’s the point.”

Ett sjukhus bombas, människor dör och lider brist på vård. Att Stubb förlöjligar det blottar en syn på människoliv och på organisationers arbete som direkt skrämmer mej.

2 svar to “Ett bombat sjukhus. En stulen mobiltelefon.”

  1. Maja said

    Jag skräms, och skäms för att vi har en så där oeftertänksam och oartikulerad utrikesminister! Det må vara att han kanske trodde att han inte skulle citeras, men desto mer beklämmande är ju det. Det tyder på total aningslöshet och ett antagande att folk i gemen, till exempel journalisten han var så förtrolig med, har samma världssyn som han.

  2. pia said

    Tack Maja!

    Jag borde naturligtvis ha skrivit dit att han trodde att han sa sådär ”off the record”. Men som du säger så ser lyser det igenom hur han tänker. I det där fasansfulla sommarpratarprogrammet talar han om hur ”konstigt” det var att han blev utrikesminister. Plötsligt ringde Jyrki bara och så sa jag att okej! Typ. Jag undrar om han kan tänka sig hur det är för folk som inte får sina jobb genom att Jyrki ringer. Människor som lever i den riktiga världen liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: