Början av 2000-talet

-what the afterworld will be saying about these days

De ska rökas ut

Posted by Pia på tisdag 18 mars 2008

anti-muslimsk_demon_243018h.jpgTänk att under början av 2000-talet pågick en västvärldsomfattande hetsande jakt på muslimer. Det är så jag kan spy när jag läser den senaste nyheten från Danmark: en ”den islamkritiska föreningen” har bett ett gäng ”konstnärer” teckna nya profetbilder. För att verkligen visa dem, liksom. Den leende demonstranten på bilden tycker att den som inte gillar Muhammedkarikatyrer kan ”tag hjem!”

Hade dethär varit en unik händelse hade jag inte brytt mej. Men när europeiska länder gräver fram uråldriga lagar för att förbjuda muslimsk klädsel, när stormedier vänder ryggen åt döda palestinska och irakiska män, kvinnor och barn, när jag får riva ner klistermärken med ”Muhammed” skrivet på en gris för att inte de muslimska barnen som bor här i kvarteret ska behöva se dem på vägen till skolan, när två muslimska bloggare avkrävs förklaringar på våld och massmord, när rubriker om hedersvåld blåses upp också här i Finland (underförstått att det är ett muslimskt fenomen) samtidigt som man är tyst om att var femte finländsk kvinna utsätts för etniskt finländskt våld i hemmet, när en israelisk minister kan hota Gaza med Förintelse utan att omvärlden reagerar, när muslim är ett skällsord, då är det alarmerande.

10 svar to “De ska rökas ut”

 1. SIAD er en frihedskæmpergruppe der, lige som man gjorde under krigen, bekæmper fascismen. De er større helte end alle jer islamleflende svenskere tilsammen.

 2. Mogens said

  Any religion, belief, politician, party, company, actress, company, etc must in a democracy be ”shot at”, i.e. discussed, chased, ironised, picured, satirized and critisised – thats how it works in a democracy !!!!!!!!!!!!!!

  if not our society is in a severe trouble and reverting to DDR times, the medieval ages or to the sharia ways of ruling………..

 3. Pastey said

  Jag hoppas den muslimska världen gör verklighet av sina hot och bojkottar danska varor. Jag hörde att någon företagsledare nyligen gick ut och försökte stilla sina landsmäns hat mot muslimer, eftersom han kommer förlora massor av pengar på bojkotten. Annars hade han ju så klart inte sagt något. Så bojkotta danska och israeliska varor! Danskt ”gemyt”!? Det är ju så man får en sur uppstötning när man hör det ordet i dagens läge!

 4. Odelberg said

  Vi, LUF, går ut i en kampanj i ämnet:
  http://www.luf.se/index.php?show=37198_SWE&reflogin=37198_SWE

 5. Odelberg said

  För att inte tala om det jag själv skrivit i ämnet ;). http://odelberg.wordpress.com/2007/12/15/radslan-for-islam-en-fobi/

 6. pia said

  Jasså, buttra rettentilselvforsvar! Ni är frihetskämpar som bekämpar fascism! Ni kämpar säkert för mänskliga rättigheter också? Eller för vem är dendär friheten tänkt?

  And Mogens, you forgot some people on your list didn’t you: children and young people, little girls and boys! They have to be ”shot at” as well, right?

  Lyckligtvis känner jag många danskar som tycker annorlunda än ni, annars skulle jag kanske bli danofob. 🙂

 7. Björn Bergsten said

  Det är inte så mycket ett europeiskt problem. De flesta europeiska länder är civiliserade och har en civiliserad hållning till islam och muslimer.
  Det hindrar inte att i de flesta länder finns en liten pöbel som vrålar, skriker och gör vad de kan för att provosera sina utvalda offer. Gert Wilders i holland är ett exempel. För ögonblicket är det muslimer man skyller alla sina problem på. Tidigare har det det varit judar, polacker, zigenare, med flera.
  Det stora problemet i europa idag är danmark, som har gjort rasism och främlingsfientlighet till statsideologi och i praktiken något sanktionerat av myndigheterna. Jag har bott i danmark i över tio år och sett på nära håll hur samhället sedan 2001 blivit hårt, förråat och, efter varje civiliserat europeiskt mått, extremt rasistiskt. Det har gått fort. Mycket fort.
  Att just danmark så fort har degenererat till ett rasistiskt paradis är kanske inte så underligt. Danmark är ett mycket introvert land och dansken generelt er sig selv nok, alltid och i alla lägen. Rasisimen och främlingsfientligheten har grott under ytan länge, i varje fall sedan kriget, men det har inte varit acceptabelt att lufta den offentligt innan den nuvarande neo-nazistiska regeringen tillträdde 2001.
  Man skall också erindra sig att danmark var ett av de länder som var mest tillfreds med, och profiterade mest av, att bli ”ockuperat” under andra världskriget. De danska motståndsmännen var aldrig så många som efter kriget. Det vet de flesta danskar, men det är inte något man gärna pratar om. Man älskar sin myt om de danska ”motståndet” under kriget.
  Rasismen är en djupt rotad del av det danska folkefærdet och en omistlig del av de ”danske værdier” man idag till varje pris vill försvara.

 8. Ida D. said

  Ja, Pia…
  Det värsta av allt är att man vill ”höra muslimska röster” som ska ständigt, muntligt och skriftligt visa avstånd fån könstympning i Afrika eller attentat i Bagdad, då vet du i vilken värld vi lever!
  Det betyder att ca halv miljoner muslimer i Sverige och 1,5 miljard i världen borde ständigt ta ansvar och uttala sig om allt som enskilda individer eller grupper gör i världen.
  Och vi gjorde det! Jag bifogade länk på Gudmundssons blogg med artikel från FFF, där vi gjode en lista på över 40 intervjuer, uttalande och aktiviteter av muslimer som dömde våld & terror.
  Och ja… det är lista som talade om intervjuer under närmaste 6 månader.
  ÄNDÅ, betyder det INGENTING för Gudmundsson och gänget i hans sandlåda..!
  Man kallar sig ”liberal” (och så vitt jag vet liberalism fokuserar på individen & individuella handlingar), men ÄNDÅ, stödjer man kollektivism och generalisering av MUSLIMER.
  Har han själv någon gång dömt moskeattentat..? Bränder..? Bombhot..? Hatbrott..? Grishuvudet som kastades på tomten där moske borde byggas..? Har han någon gång dömt mordhot i Umeås muslimska församlingen..? … Eller: Har vi rätt någon gång att säga om att kristna borde uttala sig tydligt om att dom tar avstånd från vinnomisshandel..? (30 000 kvinnor misshandlas per år) i Sverige, och 0ch 90% av dom är misshandlade av etnisk svenska män. (Se gärna JÄMO -s hemsida, där kan du finna några rader där talas om min utställning ”Kropparnas kult” som handlar om diskriminering mot kvinnor).
  Skulle jag säga att kristna borde uttala sig tydligt och dömma alkoholism & droger..? Nämligen, att ca 2 miljarder människor uttalar sig tydligt om det..?

  Och som du vet, på våran blogg, har Gudmodsson kommit för att anklaga oss att vi ”jagar otroende” och att vi ”stödjer massmördarna”…(!)
  Han känner inte oss, men ENDA som han visste om oss är faktum att vi ÄR MUSLIMER!
  Sen ville han bortförklara detta med sitt öldrickandet! ..Tänk! Det är en ledarskribent i Sveriges största tidningar – SvD..!

  Skrämmande…

 9. pia said

  Tack ska ni ha för alla kommentarer! Väldigt intressanta poänger.

  Jag började fundera lite på allt detdär intressanta som du, Björn B sa om att detta inte är ett europeiskt utan ett danskt problem. I så fall är det ganska smittosamt! För jag tycker faktiskt också att det är ganska skandalöst att dendär Gudmundsson går omkring och lämnar bitska kommentarer om muslimer och sedan skyller på att han drack några öl. Hallå!

  Som Pastey säger så är ju faktiskt bojkotter ganska effektiva metoder att påverka. Men det kan ju göra att vissa blir ännu bittrare också. Är det någon som har en lösning på denhär äckliga utvecklingen?

 10. Ida D. said

  Pia, saken är att dom som kallar sig ”liberala” har enats idag med extremhöger och allt handlar om kamp mot islam globalt och muslimer generellt.
  Ju mer vi går ut, alla medborgare, oavsett religions tillhörighet, att höja rösten mot den pågående vågen, dessto mer finns det chansen att spola bort hatarna.
  Saken är att det handlar inte om att försvara islam som religion eller muslimer som minoritet i europeiska länder.
  Det handlar om att i så fall försvara fred, frihet, demokratin och mänskliga rättigheter.
  Om vi släpper liknande utveckling utan några reaktioner, riskerar vi att ettablera hat och förtryck mot minoriteter. I så fall, har vi enorm skada på demokratin.
  Idag är det muslimer, imorgon ska man ettablera hat mot samer … kanske dag efter kommer det att finnas samma våg mot någon annan grupp, etc.
  Det kan gå i en kedja … som process i ettaper, i gradation.
  Hatet mot muslimer och islam kan slå dom själva på skalle, och kanske kosta oss alla att kolapsa. Det handlar om 1,5 miljard människor på jorden, vilket är inte ”mini-siffra”.
  Jag är bara rädd att vi lever i en tid inför 3-e v. krig…tro mig eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: