Början av 2000-talet

-what the afterworld will be saying about these days

Jämställdhet, ett hot mot Finlands framtid

Posted by Pia på tisdag 20 november 2007

Vårdarna fick sin löneförhöjning, vilket är bra, utan att regeringen hjälpte till, vilket är dåligt. Istället får kommunerna höja skatten för att kunna betala lönerna. Vilken lycka för Jyrki Katainen, som garanterat kommer att dra poäng för att man under hans tid som finansminister kom till denna uppgörelse. Knappt hade nyheten kommit ut förrän det började tjatas om vad de nya lönerna, som nog inte är annat än ett korrigerande av ett missförhållande, är ett hot mot Finlands ekonomiska utveckling, som i dagens TV-nytt av banken Aktias chefsekonom Timo Tyrväinen. Detta kan ”äventyra skattesänkningarna!” Newsflash, people! Allt som ökar offentlig sektor hotar tydligen Finlands utveckling. Jag är så trött på att man i mitt land konsekvent vänder sig till chefsekonomer för att få s.k. objektiva ekonomiska sanningar.

Obs att kommunalskatten, som nu måste höjas för en miljon finländare, inte är progressiv såsom statsskatten. Det blir alltså de fattiga som får betala. Genialiskt drag av en regering som vill verka stå på kvinnornas sida men samtidigt dra mattan under dem!

Annonser

3 svar to “Jämställdhet, ett hot mot Finlands framtid”

 1. pia said

  P.S. Katainen intervjuas senare i ett annat nyhetsinslag (mtv3). Han inser att kommunerna kommer att få det svårt att betala lönerna, men har en lösning: vården ska EFFEKTIVERAS!

  Kolla gärna in grafen på sidan 2 här: http://www.pif.fi/tiedostot/Terveydebhuollon_menot.pdf. Finland har den minsta andelen utgifter som satsas på vården av BNP, av 17 OECD-länder, och är dessutom tillsammans med Luxemburg de enda europeiska länderna som har minskat andelen sedan 1990-talet. Men kanske man kunde anställa robotar istället för sjuksköterskor?

 2. Lotta said

  Visst är det underligt att ”neutrala åsikter” ska fås från chefsekonomer.
  Back to nature säger en true bonobo.

 3. pia said

  Just det Lotta!

  Go bonobobejakandet! Jag lovar att om man riktigt granskar deras DNA så visar det sig att chefsekonomerna är mera släkt med chimpanserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: