Början av 2000-talet

-what the afterworld will be saying about these days

Något jag inte fattar

Posted by Pia på söndag 14 oktober 2007

Jens är från Danmark. När jag bad honom säga hur han tror att vi år 2055 kommer att avsluta meningen ”Tänk att för 50 år sedan, år 2005 så…”, svarade han: ”fanns det en stat som hette Israel”. Nu förstår jag att detta är en riktig och påtaglig oro för människor som bor i staten Israel. Däremot tycks man kunna driva sin oro till precis vad som helst. Al Andalus berättar på sin blogg om en israelisk professor. (som tidigare t.ex. har kallat palestinska livmodrar för biologiska vapen) I detta citat påpekar professorn att det är nödvändigt för Israel att ha ihjäl Gazas invånare. ”So, if we want to remain alive, we will have to kill and kill and kill. All day, every day.” Han försvarar sig senare genom att säga att han inte rekommenderar att döda palestinier, han ser det som något nödvändigt. Hela artikeln finns att läsa på Jerusalem Post. När du läser den kan du tänka på att det är palestinierna som beskrivs som galna, oansvariga och irrationella.

Det som jag minst av allt kan förstå, trots att jag har försökt lyssna på argumenten, är varför kristna församlingar understöder Israels apartheidpolitik. Jag får bara inte ”älska din nästa” att gå ihop med ockupation, checkpoints och dödande av barn som leker i träd. Nu tror jag kanske inte att så många som läser min blogg kan klargöra dethär för mej. Jag har förstått att Bibeln säger att en ny frälsare kan komma till Jorden när ”Guds utvalda folk” är i sitt heliga land. Men finns det inga gränser för villkoren? Jag har lite svårt att tro på allt dethär men jag inser att det finns många som tror. Men vem vill ha en sådan Messias? undrade en klok kompis nyligen när vi diskuterade dethär. Att i en religions namn förespråka etnisk utrensning för att nå sitt högsta mål? Alltså, någonstans brister resonemanget.

Annonser

6 svar to “Något jag inte fattar”

 1. Vladi said

  Vilka människor det springer runt i universitetskorridorerna.. Det är ju rent ut sagt äckligt att en sådan här människa besitter ett stort ethos, förmodligen, i egenskap av proffesor. Att palestinska livmödrar skulle vara biologiska vapen? Vilken människa, och han är proffesor. Man ska aldrig betrakta universitetsvärlden eller dess ”objektiva” vetenskaper med sååå stor respekt. Man ska komma ihåg alltid att det var ”vetenskapen” som ersatte reilgionen som det ”ultimata sanningen”. Kan vara bra att veta, för att se hur de båda användes och används!

 2. Per said

  Han är inte bara en professor som ofta får komma till tals i offentliga sammanhang och därför inflytelserik i allmänhet. Han var faktiskt (nåja, kanske inte så överraskande) rådgivare åt Ariel Sharon själv. Bara så att ingen Israelapologet får för sig att avfärda honom som en ”ensam galning”! Vet inte säkert om han har en motsvarande roll idag, men inflytelserik är han definitivt.

 3. Ida D. said

  …Och samma professor (och liknande typer som han är) kan ni höra medan dom skriker om antisemiternas antisemitistisk antisemitism!

 4. pia said

  O ja, Ida, eller varför månne inga etablerade medier lyfter fram en sådan grej på riktigt?

  Men Vladi har nog en bra poäng där, med att ”vetenskapen” inte alltid kommer med några absoluta sanningar. Finlands nuvarande statsministers far sysslade med rasbiologi och kunde konstatera att afrikaner var dummare än nordbor, men att de från Hong Kong var allra smartast. Jo, han lever ännu och det är lite småpinsamt för regeringschef Matti varje gång detta kommer på tal.

  Och välkommen Per, det var bra, men ytterst skrämmande, att veta. Undrar när vi på riktigt ska börja bojkotta staten Israel? Är detta inte grund nog?

 5. Ida D. said

  Pia, under tiden medan man misstänkte att medicinska experiment om genetik utfördes på samerna, trots brist på bevis kallade man inte det som ”anti-svenskt”. Nu är det Serbien under liknande misstanke gällande organstöld och det kallas inte heller som ”anti-serbiskt”.
  Israel är misstänkt för svart marknad i organ donation, organstöld enligt sannolika skäl, och det kallas automatiskt som antisemiternas antisemitistisk antisemitism.
  Det är starkaste kort som man ständigt spelar på.
  Har man inte argument att försvara sig, retoriskt eller diplomatiskt, då drar man antingen Auschwiz-kort, terrorism eller antisemitism. Det gör israelerna hela tiden att försvara sina egna brott. Att attackera andra har alltid varit bästa försvar.
  Journalister som skriver kritik mot lilla Israel kan inte ha förhoppningar för en bra kariärr. I media är det många med judisk/israelisk bakgrund och även när man säger det då är man antisemit. Fast även Jerusalems Post har skrivit om det att judar har stark inflytande i media & politik (!)

 6. Ida D. said

  Kära Pia, jag tittade snabbt på dialog mellan dig o ”Isak” :o) … Visste du att han talar inte om Sd som nazister..? :o) Kille är totalt vilse o vet inte själv vad han står för: Ibland är han mot ibland för ockupation, ibland är han moderat o ibland på den röda sidan, ibland är han Christian men ändå jude, och nu har han blivit Isak.
  Och ja! Det typiskt för honom är att ibland lyfta upp Israel som demokratiskt land …men ibland jämförar han Israel med världens största diktaturer och regimer.
  Allt beror på omständigheterna :o)

  Även i dialog med dig vill han jätte gärna jämföra Israel med diktatur länder för att bortförklara en del dumheter, men samtidigt skriver han på sin blogg om Israel som mellanöstern enda demokratin :o)

  … slossa inte dina värdefulla ord på den där totalt förvirrade typen! :o) …jag menar Christian eller Isak..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: