Början av 2000-talet

-what the afterworld will be saying about these days

Bara några rader

Posted by Pia på söndag 30 september 2007

Chattade med min kompis H i Bethlehem ikväll. Hon jobbar på en resebyrå, gillar att resa, äta gott och röka vattenpipa tillsammans med kompisarna i en lägenhet i Ramallah. Jag frågade henne vad hon tycker om situationen därnere. Såhär sa hon:

Its so bad pia … gaza is a racked place now … i do not think it will rise soon … they are willing to wipe it out and totaly isolated from every where ,,, its like it does not exist

…det måste kännas så vanvettigt för gazaborna nu. Israel kallar stället för fientligt territorium, skär av alla förnödenheter och orsakar att människor dör. Hälften av dem som straffas är barn. Världen blundar eller ser åt andra håll.

Annonser

7 svar to “Bara några rader”

 1. Ida D. said

  Har du läst artikel som Anna Western skrev..? Otroligt bra! Missa inte det! Men om du läser min artikel om den IV -e Genevkonvention, då ska du se lagar o regler, typ ”kollektiv straff” som är totalt förbjudet enligt GK.

 2. funderar said

  Tack för tipset! Jag har nu läst Anna Westers artikel. Jättebra är den! Läs den på Stockholms fria tidning! Annas blogg är också väl värd att följa med!

 3. shagal said

  Du kanske inte visste att människor dör av kassam raketer också speciellt när dem är i skola ,
  Shagal

 4. funderar said

  Visst Shagal. Och jag är inte ute efter att prioritera någons död högre än någon annans. Men nu kan jag inte tycka att den kommentaren har någon tyngd i dethär fallet. Sedan år 2000 har enligt en källa 883 palestinska barn dödats. Åttahundraåttiotre!

  Sen var detta inlägg främst en liten inblick i hur folk har det i Gaza idag. De ska i dagens läge skatta sig lyckliga om de får lite el, vatten eller mediciner att dela på. En och en halv miljon människor som trängs på en liten landplätt utan mänskliga rättigheter.

  Så visst, Shagal. Människor dör av raketer. Men många fler dör av IDF-soldater, av brist på tillgång till bassjukvård och av skjutgalna bosättare.

 5. Ida D. said

  Och Shagal har glömt bort att Hamas inlede vapenvila under 18 månader… Sen blev det IDF som massakrerade en hel palestinsk familj på stranden och då blev det slut med vapenvila.

  Ja, Shagal, palestinierna ska vara utan stat, utan mark, utan vatten, mat, medicin, frihet och luft…och dessutom ska de hålla käften, inte synas och inte finnas! Läs hos Hampus! Israel tar även inre organ från mördade palestinier! Skamligt! ÄCKLIGT!
  Hur kan man sätta sig att försvara någonting liknande..?!

 6. funderar said

  Ja, Ida, det är svårt att förstå hur någon kan försvara Israels politik. Verkligen tycker jag det. Det finns så himla mycket ruttet i den.

 7. Ida D. said

  PLO har erkänt Israel…och sen blev dom ännu mer attackerade, deras hus förvandlades till ruiner, och det blir ingenting bättre av detta… Nu pekar man ut Hamas som alfa o omega i konflikten o deras erkännande krävs för fred (!)
  Vad är det som man verkligen vill egentligen..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: