Början av 2000-talet

-what the afterworld will be saying about these days

Det orättvisa 2000-talet

Posted by Pia på lördag 19 maj 2007

Livet måste vara alldeles ohyggligt nu för dendär Madeleines föräldrar. Men Beckham, mc-gäng, reklamsnutt under UEFA-finalen, privata donatorer… Och hur i all världen gör de för att kunna överskrida nyhetsgränsen i flera länder dag efter dag efter dag, utan att berätta något nytt? Jag tycker förstås att det är enormt tragiskt att detta har hänt den engelska familjen.

Sen tänker jag på Agustíns syster som var gravid och fattig på Guatemala citys gator. Hon erbjöds en (för henne just då) större summa pengar av en representant för en adoptivfirma mot löftet att ge bort sitt barn vid födseln. Agustíns föräldrar visade bilder på henne när jag var där för några år sedan och hälsade på i deras hus byggt av plåt och hittade brädor. Barnet fördes nog vidare till någon godtrogen familj.

Den tredje saken jag tänkte på var följande: I amerikanska filmer och serier är det ofta sådär att om någon har dött ung så har föräldrarna sparat rummet precis så som det såg ut tidigare, som ett slags museum. Det går inte att göra om familjen bor i ett skjul på trettio kvadrat.

Jag vill se Ronaldinho dyka upp i en spelskjorta med texten: Sluta sexutnyttja, kidnappa och stjäla organ av Brasiliens barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: